Lessen & workshops

Workshops Yin Yoga met klankschalen

Wanneer:  vrijdag 24 mei & vrijdag 21 juni

Locatie: Yogastudio Sonja Smit in Koog aan de Zaan

Tijd: van 19.30 uur tot 21.00 uur

Kosten: 15 euro per persoon per avond

Aanmelden: via email riavanvoorthuizen@chello.nl

De vorige 3 workshops zijn met groot enthousiasme ontvangen en waren allemaal uitverkocht. En er is vraag naar meer! Dus geef ik voor de zomervakantie nog 2 workshops. Wil jij ook meedoen? Wacht niet te lang met aanmelden want er zijn nog maar een paar matjes vrij.

Om mee te doen hoef je geen yoga ervaring te hebben. Deze lessen zijn voor iedereen geschikt die op een matje kan zitten. In de workshops ligt de nadruk vooral op ontspannen bewegen en stretchen. Aan het eind van de les word je ondergedompeld in een bad van bijzondere klanken van de klankschalen waardoor je nog dieper zal ontspannen. Zo begin je super relaxt  aan je weekend.

Wat is Yin Yoga
Bij Yin Yoga ligt de focus op het bindweefsel in plaats van op de spieren zoals in andere yoga vormen. Bindweefsel (ook wel fascia genoemd) is een weefsel dat alles in je lichaam met elkaar verbindt. Het omhult bijvoorbeeld de spieren en verbind ze via de pezen (ook bindweefsel) met de botten.
Bindweefsel is rijk aan bloedvaten, lymfevaten en zenuwweefsel. Ook de meridianen (energiebanen) zijn erin gelegen. Het houd je lijf soepel en zorgt voor de juiste communicatie en overdracht van signalen binnen je lichaam. Het is dus een uitermate belangrijk weefsel.
Bindweefsel kan alleen goed functioneren als het vochtig en soepel blijft. Helaas gaat dat achteruit doordat we te weinig bewegen, door stress en door het ouder worden. Blokkades in het bindweefsel kunnen veel pijn, stijfheid, bewegingsbeperking en gezondheidsklachten veroorzaken.
Als je het bindweefsel soepeler wil maken moet je er langer rek of compressie op uitoefenen. Daarom blijf je in de Yin Yoga langer in een houding, meestal zo’n 3 tot 5 minuten. Door de rek of compressie langere tijd vast te houden en daarna weer los te laten, wordt deze plek gehydrateerd. Dit brengt soepelheid in je bindweefsel terug. Als je weer uit je houding komt en gaat liggen, voel je letterlijk iets stromen in je lichaam.
De houdingen in Yin Yoga zijn vaak iets anders dan in de Yoga die wij normaal gesproken beoefenen. Het zijn meestal zittende of liggende houdingen. Je staat dus niet 5 minuten in een houding als bijvoorbeeld de Hond of de Krijger.
Ik hoop je te zien bij de heerlijke Yin Yoga workshops die we afsluiten met de ontspannende geluiden van de klankschalen. Een relaxt begin van je weekend!

_____________________________________________________________

Wekelijkse lessen in Purmerend(Weidevenne) en Zaandam (’t Kalf) 

Leslocatie Purmerend Weidevenne: 

In het speellokaal van  SBO Het Plankier, Wales 4

Maandag
19.00 uur – 20.00 uur, Hatha Yoga
20.00 uur – 21.00 uur, Yin Yoga

Dinsdag
19.00 uur – 20.00 uur, Hatha Yoga
20.00 uur – 21.00 uur, Hatha Yoga

De kosten

Periode 2: januari 2019 t/m juli 2019  € 189,- (21 lessen=9 euro per les)

Dit zijn slechts betaal momenten. Je kan altijd instromen, je hoeft dus niet te wachten tot er een nieuwe periode begint. Als je later instroomt betaal je vanaf dat moment tot het einde van de periode.

____________________________________________________________

Leslocatie Zaandam ’t Kalf  

Ingang via Kapsalon Karlijn, ’t Kalf 186A, Zaandam

Dinsdag 

18.45-19.45  Hatha Yoga

19.55-20.55  Hatha Yoga

Donderdag

17.30-18.30 Rug, Nek, Schouder les

18.45-19.45  Hatha Yoga

19.55-20.55  Hatha Yoga

De kosten

De betaling geschied per kwartaal. Van januari tot en met maart vallen er 11 lessen in het kwartaal. De kosten daarvoor zijn € 99,- (omgerekend € 9,- per les)

Wij hebben een kleine knusse ruimte waar maximaal 7 mensen les kunnen volgen. Er is dus veel aandacht voor elke deelnemer, maar de lessen zijn ook snel vol geboekt.

Meld je dus snel aan want er is maar beperkt plek. Aanmelden bij voorkeur via email riavanvoorthuizen@chello.nl